Windows 7:n tuki päättyy 14.1.2020. On siis aika päivittää Windows 10:een

Windows 7 -tuen päättymispäivä on 14.1.2020. Sen jälkeen kyseiselle tuotteelle ei ole enää saatavilla teknistä tukea ja Windows Updaten päivityksiä tietokoneesi suojaamiseksi. Me suosittelemme, että otat Windows 10:n käyttöön hyvissä ajoin ennen ensi tammikuuta. Windows 7 -tuen päättyminen aiheuttaa päänvaivaa todella monelle, sillä Windows 7 on käytössä edelleen jopa 40 prosentilla Suomen tietokoneista.

Voit jatkaa Windows 7 -tietokoneen käyttöä, mutta ilman jatkuvia ohjelmisto- ja suojauspäivityksiä on koneesi alttiimpi haittaohjelmille ja viruksille. Jos jatkat Windows 7:n käyttöä tuen päätyttyä, tietokoneesi toimii siis edelleen. Käyttöjärjestelmä tosin muistuttaa jatkuvasti päivitystarpeesta.

Tuen päätyttyä et enää saa Microsoftilta:

  • Tietoturvapäivityksiä tai ohjelmakorjauksia
  • Teknistä tukea ongelmatilanteissa
  • Ohjelmistopäivityksiä

Versiopäivitykseen on varattava aikaa

Windows 10 -versiopäivitykseen kuluva aika vaihtelee muun muassa laitteen iän ja määritysten mukaan. Kun olet ladannut itse päivityksen, kestää versiopäivitys useimmissa laitteissa noin tunnin. Latausaika vaihtelee netin nopeudestasi. Vanhemmilla laitteilla tähän voi mennä roimasti kauemminkin. 

Vanhan koneen kovalevy voi olla täynnä

Jos koneesi kovalevy on jo täynnä tai täyttymäisillään, voidaan versiopäivitystä varten tarvita lisätallennustilaa. Voit joutua poistamaan tarpeettomat tiedostot tai sovellukset. Myös levyn uudelleenjärjestäminen –toiminto voi joskus riittää. Muistathan pelastaa tärkeät tiedostosi talteen, esimerkiksi ulkoiselle kovalevylle.

Vai kokonaan uusi kone?

Ihan jokaiseen koneeseen ei uusi Windows 10 kuitenkaan sovi, joten vanhan koneen ominaisuudet on tarkistettava huolellisesti ennen päivitysurakkaan ryhtymistä. Suosittelemmekin, ettet asenna Windows 10 kovin vanhaan laitteeseen, koska kaikki Windows 7 -laitteet eivät ole yhteensopivia Windows 10:n kanssa. Useimmille Windows 7:n käyttäjille suosittelemmekin siirtymistä uuteen tietokoneeseen, jossa on uusin ohjelmisto jo asennettuna.

DigiAura auttaa sinua päivityksessä

Ole meihin yhteydessä, niin arvioimme riittääkö nykyisen koneesi suorituskyky uuteen versioon. Tällöin me asennamme Windows 10 koneeseen puolestasi ja varmistamme halutessasi tärkeät muistot ja tiedostot talteen.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00