MUISTA ETÄTYÖSI VEROILMOITUSTA TÄYTTÄESSÄSI

Etätyöt ja -koulut ovat muodostuneet koronan vuoksi monille ”uudeksi normaaliksi” ainakin hetkellisesti. DigiAuran verkkokauppa tarjoaa monipuolisia työkaluja työskentely- ja opiskeluolosuhteiden parantamiseksi kodeissa. Jos ja kun tilanne jatkuu tällaisena pidempään, kannattaa etätyöpäivät ja etätoimistoon tehdyt hankinnat ja huollot muistaa seuraavaa esitäytettyä veroilmoitusta tarkistaessa ja täyttäessä.

etätyön huomioiminen veroilmoituksessa | Digiaura.fi

Ensi vuoden puolella täytettävää vuoden 2020 veroilmoitusta varten kannattaa kirjata jo nyt ylös kotona tehtyjen etätyöpäivien määrä sekä etätöiden aiheuttamat kustannukset, joita voi kirjata tulonhankkimisvähennyksiin verotuksessa. Kaikki palkansaajat saavat automaattisesti 750€ tulonhankkimisvähennyksen, joten työhuonevähennystä ja muita vähennyksiä voi saada vain tämän yli menevältä osalta.

Tulonhankkimisvähennykset

Tulonhankkimisvähennyksistä työhuonevähennys voi olla joko kaavamainen tai todelliset kulut huomioiva. Kaavamaisen vähennyksen voi saada, vaikka työnantaja olisi järjestänyt työpisteen työpaikalle. Sen suuruus on 900€, jos töitä tekee kotona yli puolet vuoden työpäivistä, ja 450€ jos tekee etänä alle puolet vuoden työpäivistä. Todelliset kulut huomioivan vähennyksen saaminen edellyttää, että työhön liittyy huomattava määrä etätöitä kotona.

Työhuonevähennykset

Työhuonevähennyksen lisäksi verotuksessa voi ilmoittaa tulonhankkimisvähennyksinä työvälinehankintoja ja myös nettiyhteyden. Eli jos kotitoimisto kaipaa työvälineiden päivitystä tietokoneen, näytön, head setin tai jonkun muun osa-alueen osalta, niin sekä hankinta-, huolto- että korjausmenot voi vähentää verotuksessa tulonhankkimiskuluina, jos välineitä on käytetty pääasiassa työntekoon. Nettiyhteyden voi vähentää verotuksessa kokonaan, jos yhteys on ollut enimmäkseen työkäytössä. Jos nettiyhteys on vain osittain työkäytössä, voi sen kustannuksista vähentää puolet.

Jos työnantaja ostaa etätöitä tekevälle laitteita omaksi, ovat ne työntekijälle veronalaista palkkatuloa käyvän arvonsa mukaan. Jos taas työnantaja korvaa työntekijän itse hankkiman tietoliikenneyhteyden, korvaus on veronalaista tuloa sekä työkäytön että yksityiskäytön osalta. Sen voi tällöin vähentää verotuksessa. Jos taas työnantaja hankkii yhteyden, on sekä työ- että yksityiskäyttö vapaata.

Matkakulut

Matkakuluja kodin ja työpaikan välillä työntekijä voi vähentää verotuksessa niiden etätyöpäivien osalta jolloin hänen on pitänyt käydä työpaikallaan. Matkakuluissa on myös 750€ omavastuu, jonka ylittävältä osalta kulut voi vähentää halvimman kulkuneuvon mukaan laskettuna.

Lisätietoja ja tarkennuksia tulonhankkimisvähennyksistä kannattaa hakea verottajan kotisivuilta.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00