Varo huijausviestejä

Rikolliset yrittävät usein hyötyä poikkeavista tilanteista, joten nyt koronan aikana saatat saada huijausviestejä sähköpostiisi tai tekstiviestillä. Tätäkin poikkeustilannetta käytetään häpeilemättä hyväksi. Pysythän valppaana!

Varo huijausviestejä, pysy valppaana! | DigiAura.fi

Tällä viikolla kuultiin jälleen kuljetusalan yritysten nimissä lähetetyistä ilmoituksista saapuneesta lähetyksestä tai maksamattomasta kuljetusmaksusta, jolloin vastaanottajan pitäisi toimia nopeasti, että voi saada paketin käsiinsä.

Huijausviestit voi esimerkiksi olla rakennettu sähköpostin liitteen sisään tai tekstissä olevan linkin taakse. Nykyisin lähetetään monien tunnettujen yritysten nimissä viestejä, joissa pyydetään lähettämään tai vaihtamaan salasana. Tarkista aina sähköpostin lähettäjä, että onko sähköpostiosoite varmasti oikea. Huijausviesteissä voi olla linkkejä, joiden kautta yritetään saada täyttämään yksityis- ja maksutietojaan tekaistulla sivustolla, joka jäljittelee täysin oikeaa sivustoa, jonka nimissä viestikin oli lähetetty.

Mikään luotettava palveluntarjoaja ei kysy sähköpostitse henkilökohtaisia tietoja, kuten sähköpostin tunnusta tai salasanaa!

Viestissä saattaa olla kiireen sävy, jossa kehotetaan nopeasti toimimaan “ennen kuin…“. Se voi olla maininta epäilyttävästä toiminnasta tililläsi, ja kehoitus vaihtaa salasanasi pian. Tarkista aina lähettäjän sähköpostiosoite, ennen kuin klikkaat linkkiä.

Jos sinulle luvataan jotain liian hyvää ollakseen totta, se usein onkin juuri sitä. Viesteissä voidaan kertoa, että olet voittanut jotain mahtavaa tai että sinulla on mahdollisuus ansaita nopeasti rahaa.

Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta löydät hyvän ja kattavan listan, miten suojaudut nettihuijaukselta.

Me autamme sinua mielellämme myös digimurheissasi ja opastamme turvalliseen nettiselaamiseen ja sähköpostin käyttöön.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00