WINDOws 7 tuki loppui – mitä nyt?

Kirjoitimme aiemmin syksyllä, että Windows 7 -tuen päättymispäivä on 14.1.2020. Se oli ja meni. Me suosittelemme, että päivität nyt Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Windows 7 -järjestelmän käyttäjälle ei ole enää saatavilla teknistä tukea ja Windows Updaten päivityksiä tietokoneen suojaamiseksi.

Jos sinulla on vielä Windows 7 tai jopa XP, et ole lainkaan yksin ongelman kanssa. Pelkästään Windows 7 on käytössä edelleen jopa 40 prosentilla Suomen tietokoneista. XP käyttäjiä toki huomattavasti vähemmän.

Voit jatkaa Windows 7 -tietokoneen käyttöä, mutta ilman jatkuvia ohjelmisto- ja suojauspäivityksiä on koneesi alttiimpi haittaohjelmille ja viruksille. Jos jatkat Windows 7:n käyttöä tuen päätyttyä, eli tietokoneesi toimii siis edelleen. Käyttöjärjestelmäsi tosin on jo varmasti muistuttanut sinua lähes raivostuttamiseen asti päivitystarpeesta.

Tuen jo päätyttyä et enää saa Microsoftilta:

  • Tietoturvapäivityksiä tai ohjelmakorjauksia
  • Teknistä tukea ongelmatilanteissa
  • Ohjelmistopäivityksiä

Jos koneesi kovalevy on jo täynnä tai täyttymäisillään, voidaan versiopäivitystä varten tarvita lisätallennustilaa. Voit joutua poistamaan tarpeettomat tiedostot tai sovellukset. Myös levyn uudelleenjärjestäminen –toiminto voi joskus riittää. Muistathan pelastaa tärkeät tiedostosi talteen, esimerkiksi ulkoiselle kovalevylle.

DigiAura auttaa sinua päivityksessä

Ole meihin yhteydessä, niin arvioimme riittääkö nykyisen koneesi suorituskyky uuteen versioon. Tällöin me asennamme Windows 10 koneeseen puolestasi, asennamme mukana tulevat ohjelmat, päivitämme ne kaikki viimeisimpään versioon ja varmistamme halutessasi tärkeät muistot ja tiedostot talteen. Lisäksi asennamme kaikki mahdolliset lisälaitteesi sekä asennamme langattomat kotiverkon ja internetin toimintaan.


Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00