Siivoa tietokoneesi -päivä 10.2.

Puhdista Tietokoneesi -päivä - DigiAura

USA:sta alkunsa saanut Siivoa tietokoneesi -päivä on hyvä tapa edes kerran vuodessa tehdä isompi siivous koneellesi. Siivouksen avulla varmistat, että koneesi jaksaa arjessa paremmin, toimii nopeammin ja varmemmin.  

Puhtaassa ympäristössä työskentely on itsellekin aina helpompaa, ja tämä pätee myös tietokoneeseesi. Kun koneesi työpöytä ja kovalevy on siistinä ja kaikki tiedostosi ovat siististi tallennettuina, on sinun helpompi ja nopeampi työskennellä. Ohjelmistojen päivittäminen on erityisen tärkeää haittaohjelmien ja virusten torjumiseksi. Virustarkistuksen suorittaminen estää haittaohjelmien pääsyn järjestelmään ja vanhojen ohjelmien ja tiedostojen puhdistaminen tyhjentää arvokasta tilaa kiintolevylläsi.

Näin puhdistat tietokoneesi?
Tietokoneesi puhdistamisen ei tarvitse kestää kauaa, eikä sen tarvitse olla vaikeaakaan. Näillä ohjeilla pääset hyvään vauhtiin.

Varmuuskopioi koneesi

Ensimmäisenä kannattaa varmuuskopioida koneesi, sillä puhdistusprosessin aikana voit vahingossa poistaa jotain, jota todella tarvitsit. Varmuuskopioi kaikki tiedostosi ulkoiselle kiintolevylle tai pilveen.

Suorita virustarkistus

Ennen kuin voit aloittaa laitteen puhdistamisen, sinun on ensin tarkistettava, että virustarkastusohjelma itsessään on päivitetty. Muutoin se ei välttämättä tunnista uusimpia haittaohjelmia. Jos koneessasi ei vielä ole lainkaan virustorjuntaohjelmaa, lataa ja asenna se ensin. Aseta se sitten suorittamaan täysi tarkistus. Tämä voi viedä useita tunteja, mutta voit silti käyttää tietokonettasi. Voit kysyä meiltä virustorjuntaohjelmistosta, sen hankkimisesta tai käytöstä.

Poista vanhat ohjelmat

Kun virustentorjuntaohjelma on valmis ja kaikki haittaohjelmat on asetettu karanteeniin ja poistettu, voit aloittaa tietokoneesi puhdistamisen. Avaa WIN10-koneesi Asetukset > Sovellukset > Sovellukset ja ominaisuudet ja selaa laitteellesi asennettujen ohjelmien luetteloa. Poista ne ohjelmat, joita et enää käytä. Jos löydät ohjelman, etkä ole varma, mikä se on, älä poista sitä tutkimatta sitä lisää! Se voi olla jokin tärkeä ohjelma, jota ilman laitteesi ei toimi niin kuin pitäisi. Voit etsiä lisätietoa Googlesta ja selvittää, mikä se voi olla, ja poistaa se sitten, jos osoittautuu, ettei sitä tarvita.

Päivitä ohjelmisto ja sovellukset

Kun olet poistanut kaikki tarpeettomat ohjelmat, varmista, että kaikki ohjelmistosi ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, koska vanhentuneet ohjelmistot ovat alttiita viruksille, puhumattakaan, ne voivat merkittävästi hidastaa tietokonettasi.

Poista käyttämättömät käyttäjätilit

Jos jaat tietokoneesi perheenjäsenten ja ystävien kanssa, varmista, että kaikki käyttäjätilit ovat aktiivisia. Jos sinulla on vanha käyttäjätili, joka ei ole aktiivinen, poista se. Tämä tyhjentää kiintolevyn tilaa ja parantaa sen yleistä suorituskykyä.

Poista vanhat tiedostot

Avaa kaikki kansiot ja selaa turhien tiedostojen varalta. Kiinnitä erityistä huomiota latauskansioon, joka voi helposti täyttyä ajan myötä. Harkitse myös videoiden ja kuvien siirtämistä pilvitallennustilaan kiintolevytilan säilyttämiseksi.

Järjestä aloitusnäyttö

Jos aloitusnäytössäsi on paljon pikakuvakkeita, yritä järjestää ne. Poista kaikki kuvakkeet, jotka eivät ole enää aktiivisia, ja luo kansioita tai ryhmitettyjä asiakirjoja helpottaaksesi kokonaiskuvan saamista.

Jos tarvitset apua puhdistuksessa tai et yksinkertaisesti ehdi suorittamaan tarvittavia puhdistustoimenpiteitä, soittele meille. Me autamme mielellämme.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00